Bănci și Asigurări

Raport PwC: Peste o treime din fondurile speculative tradiţionale investesc în crypto la nivel global, aproape de două ori mai multe decât în 2021

Raport PwC: Peste o treime din fondurile speculative...

Autor: Roxana Rosu

19.08.2022, 10:40 280

Numărul fondurilor speculative tradiţionale (hedging) care investesc în cripto aproape s-a dublat în acest an, în pofida volatilităţii din acest sector, şi apar tot mai multe fonduri specializate în criptomonede, pe măsură ce aceste active digitale sunt acceptate, arată raportul Global Crypto Hedge Fund Report 2022, realizat de PwC  împreună cu Asociaţia pentru gestionarea investiţiilor alternative (AIMA) şi Elwood Asset Management, parte din CoinShares.

În acelaşi timp, valoarea totală a activelor gestionate de fondurile speculative de cripto se situa la 4,1 miliarde de dolari în 2021, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

Dintre fondurile speculative tradiţionale intervievate în cadrul raportului, 38% investesc în prezent în active digitale, aproape dublu comparativ cu un an în urmă.

Între timp, numărul fondurilor speculative specializate în criptomonede a accelerat, ajungând la peste 300 la nivel global.

"Creşterea apetitului şi a cererii din partea investitorilor a stimulat interesul faţă de clasa de active cripto, de la retail la instituţional. Pe lângă numeroasele fonduri speculative care investesc în cripto, mulţi manageri de active "tradiţionale" mai mari au explorat spaţiul cripto, au lucrat la proiecte pilot şi acum încep să lanseze produse. Acest lucru va contribui la accelerarea instituţionalizării pieţelor cripto şi, pe măsură ce acestea se maturizează, reglementarea şi infrastructura vor continua să se îmbunătăţească. Având în vedere evoluţiile recente de pe piaţă, este o nevoie tot mai mare de transparenţă şi încredere din partea investitorilor", a declarat Olwyn Alexander, Global Asset and Wealth Management Leader, PwC Irlanda.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO