Bănci și Asigurări

Răspunsul post-Brexit al celei mai mari bănci din lume: Wells Fargo a cumpărat o clădire de birouri în valoare de 395 de milioane de dolari chiar în Londra

Răspunsul post-Brexit al celei mai mari bănci din lume:...

Autor: Lorena Cornea

18.07.2016, 19:09 3040

​Wells Fargo & Co. a încheiat cea mai mare tranzacţie din imobiliare de la referendumul Marii Britanii încoace – banca a cumpărat o clădire de birouri care se întinde pe mai mult de 21.000 de metri pătraţi chiar în centrul districtului financial al Londrei, a scris Bloomberg.

Wells Fargo a achiziţionat clădirea de la dezvoltatorul slovac HB Reavis, iar termenul de exdecuţie al proiectului este toamna anului 2017, au declarat companiile. Banca a plătit peste 395 de milioane de dolari pentru spaţiul destinat unor viitoare birouri, a spus o sursă apropiată de subiect.

Piaţa imobiliară a fost una destul de aridă în Marea Britanie după ce englezii au votat să iasă din Uniunea Europeană luna trecută. După scăderea istorică a lirei, managerii de active au amânat tranzacţiile în ceea ce priveşte fondurile de proprietate din UK, iar analiştii încă se aşteaptă la scăderi şi mai drastice în piaţă.

Firmele străine care închiriază birouri în Londra au fost principalul punct de interes pentru proprietari şi investitorii imobiliari. În prezent, serviciile acestor firme încă se pot vinde din Londra în toată Europa, dar cu Regatul Unit în afara Uniunii, acest „paşaport financiar” ar putea fi eradicat. Aproximativ 4% din chiriaşii clădirilor de birouri londoneze şi-ar putea muta sediile, potrivit analiştilor UBS.

Wells Fargo plănuieşte să aducă 850 de angajaţi în noua clădire în 2018, mutarea neimplicând neapărat restructurări ale personalului. O purtătoare de cuvânt a Wells Fargo, Kathryn Ellis, a declarat că mutarea ar fi avut loc indiferent de rezultatul Brexit-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO