Bănci și Asigurări

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank România, despre provocările macro, tensiunile regionale şi planurile băncii: În contextul în care preţurile energiei şi produselor alimentare au o volatilitate ridicată, este posibil ca anumite segmente de populaţie să se confrunte cu unele dificultăţi, iar companiile să fie nevoite să îşi limiteze, în anumite măsuri, planurile de investiţii

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank România
Cred că este un an care ne pune din nou la încercare şi pentru a depăşi cu succes toate provocările trebuie să acţionăm prudent, dar, în acelaşi timp, cu încredere că putem susţine comunităţile să progreseze.

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank România Cred că este un an care ne pune din nou la încercare şi pentru a depăşi cu succes toate provocările trebuie să acţionăm prudent, dar, în acelaşi timp, cu încredere că putem susţine comunităţile să progreseze.

Autor: Claudia Medrega

09.06.2022, 00:07 495

♦ Tensiunile din regiune se răsfrâng şi în economie, pe numeroase planuri, care vizează aprovizionarea cu energie sau alimente de bază. România resimte, totodată, şi efectele liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale ♦ Toate aceste realităţi sociale şi economice au condus şi la o inflamare a inflaţiei, spune şeful UniCredit Bank ♦ El susţine că UniCredit va continua să sprijine economia reală, însă acţionând cu prudenţă pentru a evita orice derapaje care s-ar putea produce în condiţii de tensionare a mediului economic.

După doi ani marcaţi de incertitudine, pe fondul pandemiei de Covid-19, anul 2022 a debutat cu un conflict regional cu implicaţii pentru toate economiile globului, acest an având două valenţe, care se desfăşoară în paralel şi vor produce rezultate pe termen lung, respectiv planul european de reconstrucţie, precum şi tensiunile din regiune, care se răsfrâng şi în economie, susţine Răsvan Radu, CEO al UniCredit Bank România, una din cele mai mari şase bănci din România după active.

„Vorbim, pe de o parte, despre un plan de reconstrucţie la care participă întreaga comu­nitate europeană, iar România are şansa să accelereze procesul de modernizare în domenii strategice prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Pe de altă parte, tensiunile din regiune se răsfrâng şi în eco­nomie, pe numeroase planuri, care vizează apro­vi­zio­narea cu energie sau alimente de bază. România resimte, totodată, şi efectele libera­lizării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale“, a declarat şeful UniCredit pentru Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO