Bănci și Asigurări

Rata creditelor neperformante a scăzut şi în august

Rata creditelor neperformante a scăzut şi în august

Autor: Liviu Popescu

17.11.2015, 00:06 346
Rata creditelor neperformante, adică acele restanţe mai mari de 90 de zile şi pentru care s-au iniţiat acţiuni de recuperare, a scăzut în luna august la 12,6% din totalul împrumuturilor acordate de bănci, continuându-şi tendinţa descendentă începută în luna februarie a acestui an, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR. Comparativ cu nivelul atins în luna august 2014, rata creditelor neperformante este mai mică cu aproximativ 1,5 puncte procentuale.
 
Tendinţa descendentă a ratei creditelor cu probleme vine în contextul în care Banca Naţională forţează băncile să-şi cureţe bilanţurile pentru a relua activitatea de creditare. Iar acest lucru s-a văzut în luna august, când activitatea de creditare a înregistrat prima evoluţie pozitivă anuală din februarie 2013 încoace.  În septembrie 2015, soldul creditelor a crescut faţă de aceeaşi perioadă din 2014 cu 0,6% şi a ajuns astfel la 214 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO