Bănci și Asigurări

Rata de dobândă la titlurile de stat pe scadenţa zece ani a ajuns la 3,4%, minimul din luna mai

raport Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

raport Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

Autor: Liviu Popescu

13.10.2015, 00:00 176

Rata de dobândă la titluri de stat cu scadenţa de zece ani a ajuns săptămâna trecută la 3,43%, minimul din luna mai, potrivit unui raport al Băncii Transilvania.

“Perspectivele favorabile pentru economia internă pe termen scurt, coroborate cu tensiunile geo-politice din regiune şi cu evoluţiile recente din pieţele internaţionale au determinat noi intrări de capital pe piaţa internă a titlurilor de stat. În consecinţă, rata de dobândă pe scadenţa 10 ani a scăzut cu 4,8%, la 3,435% (minimul din luna mai) în cursul săptămânii”, scrie în raport Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

Ratele de dobândă oscilează pe piaţa secundară în funcţie de cerere şi ofertă. Dobânda la titlurile de stat la 10 ani reflectă aşteptările pieţei privind creşterea economică şi inflaţia pe termen lung.

Rădulescu mai adaugă în raport că datele proviziorii privind dinamica PIB în S1 şi Raportul Macroeconomic Mondial al FMI exprimă consolidarea procesului de creştere economică. „Pare o creştere economică sustenabilă, dat fiind că nu sunt generate dezechilbre macroeconomice.“ 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO