Bănci și Asigurări

Rata de neperformanţă la creditele acordate de IFN-uri populaţiei: 7,4%, faţă de 3,6% în cazul creditelor bancare

Rata de neperformanţă la creditele acordate de IFN-uri...

Autor: Claudia Medrega

06.07.2022, 00:03 155

Instituţiile financiare nebancare (IFN) au continuat activitatea de creditare în anul 2021 într-un ritm susţinut, expunerile majorându-se la 38 mld. lei, după o creştere cu 8,1%. Comparativ în anul 2020 creşterea a fost de 2,3%.

Activitatea de creditare a IFN-urilor s-a intensificat în special pe segmentul creditelor în valută acordate companiilor nefinanciare (+12%) şi al creditelor în lei acordate populaţiei (Ă13%), potrivit BNR.

Rata de neperformanţă a împrumuturilor acordate s-a menţinut pe o tendinţă descendentă, valoarea coborând la 3,6% (-0,6 puncte procentuale), cele mai importante ajustări înregistrându-se în cazul populaţiei (-1 punct procentual). Cu toate acestea, rata de neperformanţă în cazul creditelor acordate populaţiei se menţine la un nivel superior celei înregistrate de sectorul bancar (7,4% comparativ cu 3,6% în cazul creditelor bancare) şi mult peste valoarea observată în cazul creditelor IFN acordate companiilor (2,2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO