Rata inflaţiei a urcat la 4,3% în ultimul an, depăşind aşteptările analiştilor: „Aşa se întâmplă în cazul creşterii economice peste potenţial”

15 feb 2018 Autori: Adelina Mihai , Iulian Anghel

Pentru că economia României este mică, evoluţia inflaţiei şi a dobânzii va influenţa cursul de schimb.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,3% în luna ianuarie a acestui an în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Nivelul inflaţiei din luna ianuarie a depăşit toate aşteptările analiştilor, având în vedere că ING Bank prognozase o rată a inflaţiei de 4,2%, analiştii de la Bloomberg de 3,9%, iar Reuters la 4,1%. În acelaşi timp, Banca Naţională prognozase o inflaţie de 4,4%, potrivit unui raport al ING Bank.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2018

 
Cuvinte cheie:
inflatie
, crestere
, analisti
, dobanda
, preturi
, rata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide