Bănci și Asigurări

Ratele de neperformanţă de o singură cifră devin realitate în bilanţurile băncilor după opt ani de luptă cu creditele rele

Ratele de neperformanţă de o singură cifră devin...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2016, 00:00 364

Ratele creditelor neperfor­man­te de o singură cifră, care în perioada imediat urmă­toa­re cri­zei păreau o fata mor­gana, au început să devină o rea­litate în bilanţurile băncilor româneşti, tot mai multe instituţii de credit afişând după primele nouă luni ale anului rate ale NPL-urilor (non-performing loans - credite neperformante) de sub 10%.

Banca TransilvaniaRaiffeisen şi ING Bank se numără printre băncile mari care au o rată de neperformanţă de o cifră, în timp ce BCR şi BRD, liderii sistemului bancar local, mai au încă de lucru la capitolul cură­ţa­re a portofoliilor, deşi progresele în com­paraţie cu anul trecut sunt vizibile.

Cea mai redusă rată a creditelor neper­for­mante din rândul băncilor mari care şi-au anunţat până acum rezultatele, de numai 4%, a fost consemnată de ING Bank. Redu­ce­rea neperformanţei în cazul ING Bank nu a fost considerabilă, în condiţiile în care în sep­tem­brie anul trecut olandezii aveau o ra­tă a cre­ditelor neperformante de numai 5,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO