Bănci și Asigurări

Ratingul de credit al Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a fost reevaluat la A/A-1 de către agenţia de rating Standard and Poor's

Ratingul de credit al Băncii pentru Comerţ şi...

Autor: Mircea Nica

25.11.2021, 16:42 136

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a primit astăzi din partea Standard and Poor's (S&P) Global Ratings o actualizare a ratingurilor de credit emise pe termen lung şi pe termen scurt, de la "A-/A-2" la "A/A-1", potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

"Acesta este primul upgrade complet primit de BSTDB în aproape un deceniu şi, având în vedere că a avut loc în această perioadă de instabilitate economică şi socială fără precedent la nivel mondial, se reflectă în mod pozitiv asupra băncii şi creează o bază solidă pentru dezvoltarea sa viitoare", a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB. 

Agenţia de evaluare financiară a declarat că această reevaluare reflectă confirmarea politicilor de dezvoltare a BSTDB, evidenţiată de creşterea solidă a portofoliului de credite din ultimii trei ani şi de decizia recentă a acţionarilor de a investi capital nou. S&P subliniază că profilul de risc financiar al BSTDB este foarte puternic şi rezilient, precum şi faptul că repercusiunile financiare ale pandemiei au doar un impact minor asupra calităţii activelor băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO