Bănci și Asigurări

Războiul de la graninţă. Ce expuneri au asigurătorii din România pe emitenţi din Rusia

Războiul de la graninţă. Ce expuneri au asigurătorii...

Autor: Mircea Nica

18.03.2022, 07:00 201

Doar două societăţi de asi­gu­rare au expuneri in­di­rec­te în Rusia, dintre toa­te com­paniile de asi­gu­rări pre­zente în România, ca urma­re a unor plasamente ale asigură­to­rilor în fonduri de investiţii, în valoare totală cumu­la­tă de 671.920 lei, au spus reprezentanţii Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) la solicitarea ZF.

ASF nu a transmis numele celor doi asigurători.

Din perspectiva expunerii directe pe Rusia, respectiv persoane fizice sau juri­di­ce care să fie acţionari ai asigurătorilor sau companiilor de brokeraj în asigurări din România, nu există. „Pentru piaţa asigu­ră­rilor a fost efec­tuată o analiză din perspec­tiva structurii ac­ţio­nariatului direct cu pri­vire la socie­tă­ţile de asigurare şi compa­ni­ile de brokeraj re­glementate şi supra­ve­gheate de ASF. Con­clu­ziile analizei deru­la­te de ASF au in­dicat că nu există entităţi, per­soane fi­zi­ce sau juridice, având rezi­den­ţă în Rusia care să fie acţionari direcţi ai socie­tă­ţilor de asi­gurare sau ai companiilor de bro­ke­raj supravegheate de autoritate“, au explicat reprezentanţii ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO