Bănci și Asigurări

RCA-ul luat direct de la asigurător poate fi mai ieftin decât de la broker

RCA-ul luat direct de la asigurător poate fi mai ieftin...

Autor: Mircea Nica

01.10.2022, 20:00 8550

Piaţa RCA a fost supusă unui nou şoc, mai exact falimentul celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, preţurile la poliţele RCA au crescut semnificativ, ajungând la dublări sau chiar triplări, la care se adaugă contextul actual inflaţionist care pune şi mai mare presiune pe buzunarul şoferilor.

Odată cu modificările aduse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Legea RCA, prin modificarea legislaţiei secundare, una dintre modificări permite companiilor de asigurare şi intermediarilor să vândă aceeaşi poliţă RCA la preţuri finale diferite în funcţie de costurile de distribuţie.

Din perspectiva asigurătorilor, Aurel Badea, vicepreşedinte în cadrul Allianz-Ţiriac, a explicat pentru ZF că va dura ceva timp până când comportamentul de cumpărare se va schimba, iar şoferii se vor orienta la achiziţionarea unei poliţe RCA prin canale online.

În ceea ce priveşte brokerii, Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker, a explicat pentru ZF că deocamdată această modificare nu influenţează piaţa de brokeraj în asigurări pentru că oamenii sunt obişnuiţi să acceseze poliţele prin brokeri.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO