Bănci și Asigurări

Reacţia lui Francois Bloch, CEO BRD, după decizia Austriei de a bloca aderarea la Schengen: Decizia de azi mi se pare cu atât mai surprinzătoare cu cât este neaşteptată, tristă şi nedreaptă. România îşi merită locul în Europa, companiile şi antreprenorii ei merită să fie trataţi la fel ca cei din oricare altă ţară

Reacţia lui Francois Bloch, CEO BRD, după decizia...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2022, 23:26 2230

Francois Bloch, CEO BRD Groupe Societe Generale, a transmis o reacţie pe LinkedIn după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen. 

”Când am venit în România, acum 6 ani, ştiam despre ea câteva lucruri pe care, în general, le ştie un cetăţean al unei ţări – Franţa – care este legată semnificativ de destinul istoric al României: de la sprijinul pentru Unirea Principatelor la misiunea militară condusă de generalul Henri Mathias Berthelot în timpul primului război mondial, sprijinirea Marii Uniri din 1918, apoi, peste ani, la sprijinul pentru admiterea ţării în NATO şi apoi în Uniunea Europeană. Din 2016 şi până acum am ajuns să cunosc mult mai bine atât ţara, cât şi pe oamenii ei, începând cu propriii mei colegi, clienţii băncii şi prietenii mei români. Am descoperit o naţiune care iubeşte libertatea, profund ataşată valorilor democraţiei şi, mai ales, o ţară deschisă, care crede cu adevărat în Europa şi valorile ei. De aceea, decizia de azi privitoare la admiterea în spaţiul Schengen mi se pare cu atât mai surprinzătoare cu cât este neaşteptată, tristă şi nedreaptă. România îşi merită locul în Europa, companiile şi antreprenorii ei merită să fie trataţi la fel ca cei din oricare altă ţară, iar economia românească are dreptul să beneficieze de avantajele apartenenţei la spaţiul Schengen. Susţin 100% aderarea României şi am încredere că, în cele din urmă, autorităţile statelor care au votat împotrivă vor găsi luciditatea necesară pentru a lua decizia corectă, şi pe care România o merită pe deplin.”

Şi Erste, proprietarul BCR, şi Raiffeisen Bank, bănci cu capital austriac, au transmis reacţii în urma deciziei Austriei de a bloca aderarea României. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO