Bănci și Asigurări

Adrian Marin, şeful asigurătorilor: Situaţia pieţei RCA din primul trimestru din acest an trebuie să fie un important semnal de alarmă pentru toţi

 Adrian Marin, şeful asigurătorilor: Situaţia pieţei...

Autor: Anelis Baciu

24.09.2018, 00:07 1380

Revenirea pieţei asigurărilor auto obligatorii (RCA) pe pierdere în primul trimestru al acestui an ar trebui să fie un „important semnal de alarmă“ pentru toţi actorii din piaţă, atrage atenţia Adrian Marin, preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR) şi directorul general al Generali România.

Poliţele RCA au redevenit neprofitabile în primele trei luni din acest an, în condiţiile în care pe acest segment s-a înregistrat o rată combinată (raportul dintre prime pe de o parte şi daune şi cheltuieli de administrare şi achiziţie pe de altă parte) a ajuns la peste 109%, faţă de circa 97% la finalul anului 2017. O rată combinată de peste 100 înseamnă pierdere din activitatea de subscriere.

„Situaţia la care s-a ajuns în primul trimestru al anului 2018, când nivelul ratei combinate tehnice pe linia de asigurări RCA a avut un avans semnificativ – crescând de la 97,27% în urmă cu un an la peste 109% - trebuie să fie un important semnal de alarmă pentru noi toţi. Acest indicator reliefează că există pierderi pentru jucătorii implicaţi pe această linie de business – şi ne arată că încă ne aflăm în căutarea unui punct de echilibru“, a afirmat Adrian Marin. Astfel, Adrian Marin sugerează că tarifele la RCA sunt prea reduse relativ la daune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO