Bănci și Asigurări

Rekkers, Banca Transilvania, către români: Nu mai fiţi atât de duri cu voi înşivă

Rekkers, Banca Transilvania, către români: Nu mai fiţi atât de duri cu voi înşivă

Autor: Crenguta Nicolae

12.12.2011, 13:44 2402

Românii ar trebui să nu mai fie atât de autocritici şi să nu mai ignore punctele tari pe care le au în faţa occidentalilor, consideră Robert Rekkers, preşedintele celei mai mari bănci cu capital privat autohton din România. Olandezul ştie ce spune: sosit în România în urmă cu 13 ani, a învăţat să preţuiască şi societatea de aici, şi calitatea muncii românilor, iar pentru Banca Transilvania are în continuare planuri şi argumente de creştere a creditării în 2012, în ciuda peisajului economic incert, cu bănci dominate mai curând de pesimism.

"Bullshit", conchide scurt Robert Rekkers: aşa se referă bancherul olandez naturalizat în România la impresia, persistentă aici, că occidentalii ar fi mai buni, mai frumoşi, mai capabili decât românii. "Mereu cei din Vest au fost un exemplu pentru români, am considerat că tot ce vine de acolo e bun de importat, pentru ca acum criza să ne arate că nu e chiar aşa, că sunt şi acolo oameni care fac greşeli. Voi, românii, sunteţi foarte autocritici, dar credeţi că în Olanda sau Franţa este mai bine? Trebuie să avem mai multă încredere în ce se întâmplă aici! Nu mai fiţi atât de duri cu voi înşivă!", a sunat pledoaria neobişnuit de pasionată a lui Rekkers. Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO