Bănci și Asigurări

Reluarea cererii de creditare a propulsat profitul Societe Generale cu 25% în primul semestru

Reluarea cererii de creditare a propulsat profitul...

Autor: Ştefan Stan

05.08.2015, 10:30 448

Societe Generale, prezent în România prin BRD, a anunţat miercuri rezultatele financiare pe al doilea semestru al anului, profitul având o creştere spectaculoasă de 25%. Creşterea se datorează în cea mai mare parte capitalului mare, tranzacţionarea de produse derivate şi o ajustare a datoriei, scrie Wall Street Journal.

Societe Generale, a treia bancă din Franţa după active, a anunţat că profitul net a crescut la 1,35 miliarde de euro în primul semestru, de la 1,08 miliarde de euro anul trecut.

Banca şi-a asigurat un câştig de 312 milioane de euro după ce o proviziune legală le-a permis instituţiilor de creditare să înregistreze în rapoartele contabile valoarea nominală, chiar dacă valoarea reală a propriilor credite a scăzut.

Veniturile băncii au crescut cu 16%, la 6,87 miliarde de euro de la 5,9 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele financiare bune ale Societe Generale reflectă o performanţă solidă a băncilor de investiţii din Europa şi Statele Unite, ajutate de volatilitatea monedelor şi a pieţelor de acţiuni, în special din Asia.

Creşterea băncii în Franţa arată de asemenea o reluare a creditării şi a cererii de creditare, un semnal că economia îşi revine.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO