Bănci și Asigurări

Reteaua BCR a ajuns la 600 de unitati

22.09.2008, 21:15 76

Reteaua teritoriala a BCR - cea mai mare banca dupa active - a ajuns la 600 de sucursale si unitati, dupa ce ieri a fost deschisa in Bucuresti unitatea cu numarul 111.
In ultimii doi ani, de cand austriecii de la Erste au preluat controlul asupra bancii, reteaua a crescut cu aproape 150 de unitati, programul de extindere fiind accelerat anul trecut fata de planul initial, sub presiunea concurentei.
Pana la sfarsitul lui 2008 BCR ar urma sa opereze prin 650 de unitati, cu aproape 70 mai multe decat in 2007. Sunt vizate in principal orasele cu potential de dezvoltare, banca fiind concentrata pe dezvoltarea serviciilor pentru populatie.
Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, afirma ca de la inceputul anului au fost deschise circa 40 de unitati pentru care au fost angajati peste 160 de salariati. "Personalul este atent selectionat", a declarat Bruynseels. In paralel, la BCR continua procesul de reducere a personalului, numarul de posturi urmand sa scada de la circa 9.562 la jumatatea anului la 8.700 la sfarsitul lui decembrie.
Intre timp, BRD, a doua mare banca, se apropie de 900, in timp ce Raiffeisen Bank, al treilea jucator de pe piata, si Banca Transilvania au trecut de 500.
Unitatea BCR cu numarul 600 este dotata in premiera cu un Infokiosk care asigura informatii financiare, dar si acces la Click 24 Banking BCR, serviciul de internet banking al BCR, care permite accesul la conturi. De asemenea, dispune de o zona Easy 24 Banking BCR, cu servicii non-stop.
La jumatatea anului, sistemul bancar avea aproape 6.000 de unitati, in crestere cu circa 1.000 fata de nivelul din urma cu un an.
Sub presiunea cresterii costurilor, unii jucatori si-au temperat planurile de extindere, insa exista si banci cu actionari puternici care continua expansiunea. De pilda, UniCredit Tiriac a deschis 55 de unitati de la inceputul anului si tinde spre 240.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO