Bănci și Asigurări

Retrospectiva anului 2019. Topul celor mai importante evenimente din sectorul asigurărilor

Retrospectiva anului 2019. Topul celor mai importante...

Autor: Mircea Nica

24.12.2019, 00:10 548

♦ Anul 2019 a fost pentru piaţa locală a asigurărilor un an guvernat de schimbări şi reorientare spre noi soluţii tehnologice, companiile de asigurări dezvoltând soluţii şi parteneriate pentru a-şi putea eficientiza serviciile şi procesele ♦ Cu toate acestea, digitalizarea este abia la început ♦ Printre evenimentele importante se regăsesc noile modificări ale legii RCA, pe care toată piaţa le aşteaptă, şi orientarea asigurătorilor din ce în ce mai mult spre poliţe nonauto.

 

Asigurătorii au început implementarea unor soluţii digitale

În 2019, odată cu evoluţia tehnologică accentuată, nevoia de dezvoltare a soluţiilor digitale a devenit prioritară atât în procesele interne ale companiilor de asigurări, cât şi în relaţia acestora cu clienţii. Astfel, s-au creat diferite soluţii pentru a realiza un dosar de daună de la distanţă, implementarea chatboţilor şi multe alte tehnologii. Pe lângă instalarea de roboţi în departamentele de daună, unele companii au făcut paşi pentru digitalizarea relaţiei cu clienţii introducând aplicaţii web care permit clienţilor să vizualizeze poliţele, să plătească ratele poliţei online sau să verifice statusul unui dosar de daună. Cu toate acestea, abia de anul viitor se vor concretiza rezultatele acestor soluţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO