Bănci și Asigurări

Reuters: Raiffeisen Bank International din Austria ar vrea să iasă din Rusia, după criza geopolitică declanşată de Rusia

Reuters: Raiffeisen Bank International din Austria ar...

Autor: Mircea Nica

02.03.2022, 00:05 239

♦ Raiffeisen Bank este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active, având active de 11,96 mld. euro la sfârşitul lui 2021.

Raiffeisen Bank International (RBI) din Austria intenţionează să pă­ră­­sească Rusia, având în vedere criza geo­­politică declanşată de Rusia, o miş­care care ar face ca Raiffeisen să fie pri­­­ma bancă europeană care ia o ase­me­­nea decizie de la declanşarea in­va­zi­ei Rusiei în Ucraina, conform Reuters.

O astfel de decizie, care ar putea fa­ce ca una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est să pă­ră­sească atât Rusia, cât şi Ucraina, nu este iminentă, dar ar putea fi declan­şa­tă dacă afacerile sale din acele ţări au nevoie de numerar sau capital supli­men­tar, conform unor surse ale Reuters. RBI a activat în Rusia de la prăbu­şi­­rea Uniunii Sovietice în urmă cu 30 de ani, iar afacerile sale acolo au con­tri­­buit cu aproape o treime la profitul net al grupului de 1,5 mld. euro anul trecut.

RBI este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO