Bănci și Asigurări

Revenire surpriză în sistem: Ştefan Nanu s-a întors în Ministerul Finanţelor ca şef al Trezoreriei Statului după ce în ultimii ani a lucrat la International Investment Bank, unde avea un câştig de 150.000 euro/an, 12.500 euro/lună

Revenire surpriză în sistem: Ştefan Nanu s-a întors...

Autor: Claudia Medrega

10.10.2022, 13:57 2073

Ştefan Nanu s-a întors în Ministerul Finanţelor ca director general al Trezoreriei Statului, după ce în ultimii ani a fost director în cadrul Băncii Internaţionale de Investiţii (International Investment Bank).

În 2018, Nanu ajungea la Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie multinaţională cu sediul iniţial la Moscova şi în prezent la Budapesta, bancă ce este emitent de obligaţiuni pe Bursa de la Bucureşti. El a ocupat poziţia de director al departamentului de datorie şi finanţare structurală în cadrul acestei bănci. El a avut un câştig anual de 150.000 de euro în cadrul acestei bănci, adică 12.500 euro/lună.

Anterior, Ştefan Nanu a condus Trezoreria din cadrul Ministerului Finanţelor din România timp ce aproximativ un deceniu. El ajunsese în 2007 director general al Trezoreriei Statului, iar în vara anului 2009 a fost trimis la Washington la Banca Mondială ca reprezentant al României, pentru ca în toamna lui 2013 să revină la conducerea direcţiei Trezorerie după o pauză de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO