Bănci și Asigurări

Revolta transportatorilor faţă de preţurile RCA se măreşte. ApTTI: „Faţă de anul trecut, preţurile asigurărilor obligatorii au crescut cu până la 600%”

Revolta transportatorilor faţă de preţurile RCA se...
16.08.2016, 16:16 588

Asociaţia profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere se alătură protestului transportatorilor legat de creşterea preţurilor RCA, potrivit unui anunţ al ApTTI. Printre nemulţumirile Asociaţiei se numără şi preţurile la asigurările obligatorii pentru transportatori, care au crescut cu 400 până la 600%, dar şi faptul că asigurătorii nu verifică dacă transportatorii respectă normele în vigoare şi stabilesc tarife mari pe care aceştia sunt obligaţi să le plătească.

Creşterea RCA a falimentat numeroase firme, iar cele rămase pe piaţă şi-au încetinit ritmul afacerilor, precum şi plăţile către stat şi furnizori, susţin reprezentanţii ApTTI.

Citiţi mai jos integral comunicatul de presă al Asociaţia profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere :

ApTTI membru FORT protesteaza impotriva majorarii preturilor la RCA de la data prezente si pana Ia so lutionarea probelemeIor.

Incepand cu jumatatea anului 2015 preturile la asigurarile obligatorii pentru transportatori au crescut cu 400 pana la 600%.

Ca urmare a cresterii excesive a primei de asigurare la RCA, numeroase firme au intrat in faliment, iar cele care au ramas pe piata si-au incetinit ritmul afacerilor, precum si platile catre stat si furnizori.

Un transportator a platit si plateste contravaloareaa ceea ce produce timp de 3-4 luni din an pentru RCA.

Cheltuielile cu combustibilul duc la un schimb neechitabil cu statiile peco deoarece pretul pe litru de combustibil e mai mare decat in Europa, insa traiul are nivelul cel mai scazut.

Fata de nivelul actual al Europei avem preturile cele mai mari si cele mai multe taxe si obligatii.

Legiuitorul ne obliga sa avem RCA, insa pentru asiguratori nu stabileste limite si nu verifica in mod real daca acestia respecta reglementarile in vigoare, asiguratorul putand stabili tarifele la ce nivel doreste el. Noi avand obligatia de a detine RCA, suntem obligati sa platim tarife foarte mari.

Firmele de asigurari nu ne prezinta nici o justificare a majorarii preturilor, nu sunt verificate daca au un motiv real de ridicare a nivelului tarifelor asigurarilor, mai ales ca preturile la piese si lucrari nu au crescut, ba mai mult serviceurile in lipsa de clienti iau bani mai putin pe reparatii, iar reparatiile nu sunt despagubite in procent de 100% de catre asiguratori.

Transportatorii au accidente anuale din vina lor in procent de circa 2% fata de alte tipuri de detinatori de RCA.

La numarul de polite detinute transportatorii se situeaza in grila de 0,5 – 2% din accidentele din vina lor, iar stabilirea tarifelor este discriminatorie fata de restul societatilor precum si a persoanelor fizice, deoarece transportatorii platesc anual pentru RCA intre 7200 si 7800 lei, iar ceilalti detinatori de RCA intre 300 si 700 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO