Bănci și Asigurări

Revolut a primit licenţă bancară în România, iar depozitele clienţilor sunt garantate în limita a 100.000 euro

Revolut a primit licenţă bancară în România, iar...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2021, 12:04 13468

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume, a primit licenţă bancară în România, ceea ce face ca depozitele clienţilor să intre sub protecţia Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, în limita a 100.000 euro.

 

Utilizatorii din România au acum posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de servicii adiţionale prin intermediul aplicaţiei. 

 

Procesul de transfer durează doar câteva minute. 

 

Revolut are peste 1,3 milioane de utilizatori în România.

 

“Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creştere din Europa şi acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienţii. Un rol important îl are de asemenea şi designul de produs, faptul că nu percepem taxe şi comisioane ascunse şi construim constant produse financiare inovatoare”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank. 

 

El a adăugat că lansarea operaţiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranţă şi încredere clienţilor şi va permite fintech-ului să adăuge o suită de produse şi servicii noi în viitorul apropiat.

 

Până în prezent, Grupul Revolut a obţinut investiţii în valoare de aproape 1 miliard de dolari şi a fost recent evaluată la 5,5 miliarde de dolari. 

 

Revolut a lansat operaţiunile bancare anul trecut, în Polonia şi Lituania, şi oferă deja servicii de creditare competitive în ambele ţări. 

 

Licenţele bancare specializate permit ca Revolut Bank să ofere servicii bancare limitate prin intermediul aplicaţiei Revolut împreună cu o matrice de servicii şi produse financiare care sunt oferite de alte companii din Grupul Revolut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO