Bănci și Asigurări

Revolut, fintech-ul ce operează pe bază de licenţă bancară europeană, face pasul către deschiderea unei sucursale în România în T1/2024. Compania a tatonat deja terenul cu 90 mil. euro creditaţi românilor din august 2022 până acum

Rivalul digital al băncilor va deveni bancă în toată regula curând

Revolut, fintech-ul ce operează pe bază de licenţă...

Autor: Mircea Nica

18.05.2023, 09:00 12191

Revolut, fintech-ul care operează ca o bancă pe bază de licenţă bancară europeană momentan, urmează să îşi deschidă sucursală în România în primul trimestru din 2024, intrând în rând cu celelalte 32 de bănci reglementate şi supravegheate de BNR. Compania deja a acordat credite în valoare totală de 90 mil. euro pe piaţa din România din august 2022 până în prezent, iar soldul depozitelor la vedere, alcătuite din conturile de economii ale celor peste 2,8 milioane de utilizatori ai aplicaţiei, a ajuns la 550 mil. euro, a spus Gabriela Simion, general manager la Revolut Branch for Romania&Italy.

„Răspunsul clienţilor privind produsele de creditare este peste aşteptări. Diferit faţă de celelalte oferte din piaţă este că partea de self-service, administrarea creditului este online. Dorim să avem o sucursală locală, care înseamnă bancă locală. Este o paşaportare a băncii din Lituania în România. Pentru noi înseamnă că clienţii din România vor fi migraţi pe sucursala din România, vor avea IBAN emis de Revolut şi vom fi conectaţi la sistemul de plăţi local şi vor avea acces la produse locale personalizate“, a spus Gabriela Simion.

Ea a mai explicat pentru ZF că odată cu deschiderea sucursalei Revolut în România politica de cost pentru client nu se va schimba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO