Bănci și Asigurări

Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede

Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu...

Autor: Andreea Tobias

20.10.2020, 10:36 1045

Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede, francizorii având posibilitatea să obţină profit după 1-3 luni de la investiţie. Managementul vrea să ajungă să aibă la finalul anului o reţea de 100 de ATM-uri, faţă de 20 în prezent. 

Pentru a deveni partener este nevoie ca franciza să fie preluată de o persoană juridică. Costul francizei este de 4.500 de euro. La această sumă se adaugă 5.000 de euro garanţie pentru ATM şi 10.000 de euro pentru prima încărcare a ATM-ului.

Pe de altă parte, profitul partenerilor este de până la 4.000 de euro net pe lună/per ATM în urma unui comision din fiecare tranzacţie. Vânzarea şi cumpărarea vizează mai multe criptomonede, nu doar Bitcoin (de exemplu, Ethereum, Litecoin, Bitcoin cash).

La finalul perioadei de francizare, partenerul va primi înapoi cei 10.000 de euro şi, de asemenea, garanţia de 5.000 de euro dacă ATM-ul este în stare bună.

„Orice companie ne poate deveni partener. Este o franciză cu un preţ accesibil, care necesită foarte puţină implicare pe partea de mentenanţă şi cu posibilităţi importante de a obţine profit mare. Într-un interval de 1-3 luni îţi poţi amortiza investiţia, iar apoi eşti pe profit. Credem că aceste francize sunt de viitor pentru că Bitcoin şi criptomonedele reprezintă viitorul. Să ai o franciză pentru un ATM Bitcoin este ca şi cum ai fi cumpărat o franciză McDonalds în urmă cu 20 de ani, iar acum îţi aduce profit foarte mare”, spune George Rotariu, co-fondator şi CEO al Bitcoin România.

Managerul adaugă că deşi franciza poate fi cumpărată de orice fel de persoană juridică, profilul se potriveşte mai ales firmelor care au un spaţiu, un loc în care oamenii să aştepte sau să îşi parcheze maşina.

„O tranzacţie de vânzare sau cumpărare printr-un ATM Bitcoin durează mai mult de un minut şi este nevoie de un astfel de spaţiu. De exemplu, benzinăriile sunt un exemplu foarte bun de parteneri care ni se pot alătura”, explică George Rotariu.

Bitcoin România are acum 20 de ATM-uri în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Râmnicu- Vâlcea, Galaţi, Mangalia, Craiova şi Targu Jiu, iar până la finalul anului vizează să se extindă în toate oraşele ţării. Dintre acestea, 14 sunt ATM-uri proprii, iar şase sunt prin parteneri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO