Bănci și Asigurări

Revoluţia digitală: BCR investeşte 50 mil. euro pentru digitalizarea sucursalelor

Revoluţia digitală: BCR investeşte 50 mil. euro pentru...

Autor: Răzvan Botea

09.03.2018, 15:48 2031

BCR investeşte 50 de mil. euro în următorii doi ani pentru a transforma unele sucursale în sucursale digitale, fără cash, arată comunicatul de presă transmis de Erste Group.

Integrarea tehnologie în sucursale dă posibilitatea de a oferi servicii care nu era disponibile înainte şi la schimbarea modului de operare. De când consultanţii din Slovacia au folosit tablete în procesul de alegere al unui împrumut pentru client, aceştia din urmp s-au declarat mult mai mulţumiţi de serviciile pe care le primesc.

Cinci din şase clienţi Erste vizitează o sucursală într-o perioadă de 6 luni. Când vine vorba de decizii importante de ordin financiar, aceştia apreciază descuţiile faţă în faţă cu consultanţii. În loc să stea la coadă în faţa biroului, aceştia pot folosi ATM-urile sau celelalte maşini de autoservire.

Acest sistem încearcă să aducă la un loc sistemul bancar clasic şi noile aşteptări ale clientului: „Datorită echipamentelor de tip ATM, consultanţii noştri sunt mai mobili şi flexibili, ceea ce ne face mai eficienţi”

Comportamentul clienţilor s-a schimbat radical în ultimii ani şi foarte mulţi dintre aceştia îşi desfăşoară activităţile de banking zilnice în mediul digital, însă clienţii vor şi să vorbească cu angajaţii sucursalelor.

„Acesta este motivul pentru care ne transformăm reţeaua de filiale. Dezvoltăm un nou concept unde îmbinăm prezenţa umană a consultanţilor noştri cu lumea digitală. Rolul consultanţilor nu este doar pentru consultanţa clienţilor în probleme financiare, ci şi pentru educarea clienţilor, pentru a le arăta acestora noile tehnologii şi pentru a-i ghida prin lumea digitală”, a spus Peter Bosek, membru al consiliului director Erste Group.

Erste Grup are peste 2.500 de filiale în 7 ţări din Europa Centrală şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO