Bănci și Asigurări

Revoluţia PSD2: absenţa legii de transpunere a directivei privind serviciile de plăţi face imposibilă autorizarea de către BNR a furnizorilor terţi de servicii din România

Revoluţia PSD2: absenţa legii de transpunere a directivei privind serviciile de plăţi face imposibilă autorizarea de către BNR a furnizorilor terţi de servicii din România

Rodica Tuchilă, director executiv la ARB: România riscă declanşarea procedurii de infringement. Sperăm că legea de transpunere a directivei va fi finalizată cât mai curând, astfel încât toate părţile implicate să poată parcurge etapele necesare până la†data de 14 septembrie 2019, data de intrare în vigoare a regulamentului european.

Autor: Claudia Medrega

04.06.2019, 00:04 906

♦ Jucătorii români din fintech nu vor putea să ia startul în acelaşi timp cu cei străini, creându-se un dezavantaj competitiv faţă de furnizorii din celelalte state ale UE în care transpunerea directivei privind serviciile de plăţi (PSD2) a fost finalizată ♦ Unii jucătorii români din industria fintech avertizează că evaluează plecarea cu proiectul din ţară dacă nu se grăbeşte procesul legislativ din Parlament.

Directiva privind serviciile de plată în piaţa inter­nă (payments services directive 2 - PSD2) nu este încă transpusă în legislaţia naţională, fiind în  dezbatere în Senat, iar România riscă declanşarea procedurii de infrigement de către Comisia Europeană.

În absenţa acestei legi, furnizorii terţi de servicii din România nu pot să fie autorizaţi de BNR, creându-se astfel un dezavantaj competitiv faţă de furnizorii străini din celelalte state membre în care transpunerea directivei a fost finalizată, a declarat la solicitarea ZF Rodica Tu­chilă, director executiv la Aso­ciaţia Română a Băncilor (ARB).

„În luna martie, Comisia Euro­peană a trans­mis o cerere oficială de transpunere integrală a di­rec­tivei, cu termen de două luni pentru adoptarea de mă­suri, termen deja de­păşit. În aceste con­diţii, Româ­nia riscă declanşarea pro­cedurii de in­frin­gement“, sus­ţine Ro­dica Tu­chilă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO