Bănci și Asigurări

Rezervele internaţionale ale României au crescut în august cu 472 mil. euro, la 40,2 mld. euro, mai mult pe seama creşterii preţului aurului

Rezervele internaţionale ale României au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

03.09.2019, 00:00 114

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) totalizau la finalul lunii august 40,2 miliarde de euro euro, în creştere cu 472 milioane de euro faţă de 39,75 miliarde  de euro la 31 iulie, a anunţat luni BNR. 

Rezervele valutare au urcat în august la 35,6 mld. euro, cu 146 milioane de euro peste nivelul de la finele lunii iulie.

În cursul lunii august au avut loc intrări de 615 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene.

Pe de altă parte, ieşirile au însumat 469 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,6 miliarde de euro.

Plăţile scadente în luna septembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 176 milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO