Bănci și Asigurări

Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 1,73 mld. euro în martie faţă de februarie, la 40,1 mld. euro

Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 1,73 mld. euro...

Autor: Cristina Bellu

04.04.2022, 00:05 275

După invazia militară a Rusiei în Ucraina din 24 februarie s-au intensificat tensiunile pe pieţele financiare internaţionale, iar monedele din regiune au intrat pe o pantă de depreciere. Dar, leul a rămas relativ stabil în faţa euro, unii analişti vorbind de posibile intervenţii ale BNR în piaţă.

Rezervele valutare la BNR au scă­zut cu 1,73 mld. euro în luna martie fa­ţă de luna februarie, până la 40,1 mld. euro, după ce în cursul lunii au in­trat în rezerva băncii centrale 2,91 mld. euro şi au ieşit 4,64 mld. euro.

Intrările de valută în valoare de 2,91 mld. euro au venit din modifica­rea rezervelor minime în valută consti­tuite de instituţiile de credit la BNR, ali­mentarea conturilor Ministerului Finan­ţelor, alimentarea contului Co­mi­siei Europene şi altele, arată datele transmise vineri de BNR. În paralel, au ieşit din rezerve 4,64 mld. euro, re­pre­zentând modificarea rezervelor mi­nime în valută constituite de institu­ţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi do­bânzi în contul datoriei publice de­nominate în valută şi altele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO