Bănci și Asigurări

Rezervele valutare BNR au scăzut în luna iunie cu 384 mil. euro în urma celei de-a opta rambursari către FMI

Rezervele valutare BNR au scăzut în luna iunie cu 384...

Autor: Raluca Ghinea

01.07.2013, 14:09 122

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 662 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Pe de altă parte, s-au consemnat ieşiri de 1,046 miliarde euro, care au inclus modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, printre care şi a opta rambursare de capital din împrumutul de la FMI pentru care BNR şi Ministerul Finanţelor Publice au plătit fiecare circa 123 milioane echivalent euro şi altele, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, a cărei valoare se situează la 3,07 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la finele lunii iunie au fost de 35,38 miliarde euro, faţă de 36,31 miliarde euro la sfârşitul lunii precedente.

Plăţile scadente în luna iulie 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 160 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO