Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR s-au redus în mai cu 738 milioane euro, la 37,57 miliarde euro. Plăţile scadente în iunie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 92 milioane euro

Rezervele valutare la BNR s-au redus în mai cu 738...

Autor: Roxana Rosu

02.06.2021, 13:29 200

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finele lunii mai la nivelul de 37,57 miliarde euro, în scădere cu 738 milioane euro mai puţin decât în aprilie, a anunţat miercuri BNR.

În cursul lunii mai au intrat în rezervă 759 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

În acelaşi timp, ieşirile de fonduri s=au ridicat la 1,49 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,21 miliarde euro.

Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai  au fost de 42,78 miliarde euro, faţă de 43,18 miliarde euro la 30 aprilie.

Plăţile scadente în luna iunie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 92 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO