Bănci și Asigurări

RIB devine Idea Bank din ianuarie. „Anul viitor începem dezvoltarea“

Rafal Juszczak, vicepreşedintele Getin

Rafal Juszczak, vicepreşedintele Getin

Autor: Ciprian Botea

11.09.2014, 20:02 930
Polonezii de la Getin Holding, care au început construcţia unui grup financiar pe piaţa locală prin achiziţia unei bănci mici (RIB) şi a unei companii de leasing (VB Leasing), vor aduce brandul Idea (utilizat deja pe mai multe pieţe din regiune) şi pe piaţa românească în luna ianuarie. Iniţial, schimbarea numelui RIB în Idea Bank era programată pentru toamna aceasta.
 
„Anul viitor vom începe procesul de dezvoltare a operaţiunilor. Tot timpul analizăm oportunităţile din piaţă, dar nu este nevoie de o achiziţie pentru a ne dezvolta. Cre­dem că putem să creştem peste media pieţei şi în mod or­ga­nic“, a declarat Rafal Juszczak, vicepreşedintele Getin.
 
Polonezii au schimbat întreaga structură de conducere a RIB odată cu preluarea băncii, iar anul acesta s-au ocupat de curăţarea portofoliului de neperformante şi de lansarea unei noi game de pro­duse. Banca ajunsese înainte de preluare în situaţia de a nu mai putea acorda cre­dite, acest lucru fiindu-i interzis de BNR pentru că fostul acţionar nu o mai putea susţine cu capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO