Bănci și Asigurări

RIB merge spre companiile cu afaceri în China, cu transferuri direct în yuani

Autor: Liviu Chiru

14.06.2011, 23:31 109

Romanian International Bank (RIB), o bancă de talie micădeţinută de omul de afaceri american Daniel Roberts, încearcă săcâştige teren pe nişa companiilor cu afaceri în China printr-unserviciu care permite efectuarea de transferuri direct înyuani.

"Se elimină costurile şi comisioanele de schimb valutar pe carele presupunea trecerea printr-o altă valută - euro sau dolar.Contul în yuani conferă rapiditate transferurilor din şi cătreChina şi minimizează formalităţile legate de plăţile valutare",spune Cătălin Ziocan, vicepreşedinte executiv al RIB.

Banca oferă acesta serviciu în cadrul unui parteneriat cuStandard Chartered Bank din Shanghai. RIB operează o reţea de 34 deunităţi teritoriale, dintre care 15 sunt concentrate în Bucureşti.Alte două bănci - Credit Europe Bank şi Piraeus Bank au anunţatrecent lansarea unor servicii similare, care permit transferuldirect din lei în renminbi sau chiar în alte monede exotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO