Bănci și Asigurări

Richard Sharp, fostul bancher al Goldman Sachs, va deveni următorul preşedinte al BBC

Richard Sharp, fostul bancher al Goldman Sachs, va deveni...

Autor: Mircea Nica

08.01.2021, 00:00 76

Richard Sharp, fost bancher în cadrul băncii americane de investiţii Goldman Sachs, va fi numit ca următorul preşedinte al British Broadcasting Corporation (BBC), scrie BBC. Richard Sharp a stat în cadrul Goldman Sachs timp de 23 de ani, lucrând pentru gigantul bancar şi ar fi fost şeful cancelarului Rishi Sunak. 

Recent a acţionat în calitate de consilier economic neremunerat al lui Sunak în timpul pandemiei coronavirusului. Noul său rol va fi să conducă negocierile cu guvernul privind viitorul taxei de licenţă.

Taxa de licenţă a BBC trebuie să rămână în vigoare până cel puţin în 2027, când se încheie Carta Regală a BBC. Guvernul analizează în prezent dacă costul său, de 157,50 de lire (174,44 euro), ar trebui să continue să crească odată cu inflaţia din 2022 şi dacă neplata ar trebui să rămână o infracţiune. Richard Sharp a mai fost în comitetul de politică financiară al Băncii Angliei timp de şase ani până în 2019.

În calitate de consilier al Trezoreriei cu privire la răspunsul la pandemie, Richard Sharp, în vârstă de 63 de ani, ar fi jucat un rol-cheie în schema de repornire a producţiei de film şi televiziune. A fost preşedinte al Academiei Regale de Arte din 2007 până în 2012 şi a fondat organizaţia de caritate London Music Masters. David Clementi, actualul preşedinte al BBC, demisionează în februarie. 

„Este dezamăgitor să vezi această veste despre următorul preşedinte al BBC care a apărut înainte de un anunţ oficial din partea Departamentului Digital, Cultură, Media şi Sport. Comitetul a exprimat anterior unele îngrijorări cu privire la procesul de numire, solicitând ca acesta să fie corect şi transparent“, a declarat Julian Knight, preşedintele Comitetului DCMS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO