Bănci și Asigurări

ROBOR-ul testează nervii românilor cu credite: A cincea zi de creştere consecutivă. Dobânzile ajung la noi maxime

ROBOR-ul testează nervii românilor cu credite: A cincea...

Autor: Departamentul Economic

25.10.2018, 11:27 1827

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut joi la 3,39%, de la 3,35%, nivel atins miercuri, urmat şi de ceilalţi indici, aflaţi la maximele anului, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României - BNR.

Cel mai ridicat nivel al indicelui ROBOR la 3 luni din acest an a fost de 3,47%, în săptămâna 30 iulie - 3 august.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,58%, maximul anului, de la 3,56%, iar cel la 9 luni a crescut la 3,63%, maximul anului, de la 3,61%.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,68%, de la 3,65%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO