Bănci și Asigurări

Românca Anca Ioana Ionescu devine şefa BERD în Bulgaria

Anca Ioana Ionescu va fi din 16 decembrie director al BERD în Bulgaria:

Vom continua să oferim finanţare şi consiliere pentru companiile locale de succes, bănci şi proiectele de infrastructură, sprijinind în acelaşi timp autorităţile în crearea de politici care să ajute ţara să evolueze către o economie de piaţă durabilă, accelerând astfel convergenţa veniturilor.

Anca Ioana Ionescu va fi din 16 decembrie director al BERD în Bulgaria: Vom continua să oferim finanţare şi consiliere pentru companiile locale de succes, bănci şi proiectele de infrastructură, sprijinind în acelaşi timp autorităţile în crearea de politici care să ajute ţara să evolueze către o economie de piaţă durabilă, accelerând astfel convergenţa veniturilor.

Autor: Claudia Medrega

04.12.2019, 12:00 322

Românca Anca Ioana Ionescu a fost numită pe poziţia de director al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Bulgaria, ea urmând să-şi preia mandatul în data de 16 de­cem­brie 2019, potrivit informaţiilor anunţate de insti­tuţia financiară. Ea o va înlocui la conducerea BERD Bulgaria pe Larisa Manastirli şi va ges­tiona un portofoliu de aproape 1 mld. euro.

„Sunt onorată să-mi asum acest nou rol, deoarece economia Bulgariei creşte puternic şi po­liticile fiscale sănătoase au fost recunoscute în îm­bunătăţirea ratingului acordat ţării. BERD se va baza pe performanţa macroeconomică a Bul­ga­riei şi pe integrarea sa în arhitectura finan­ciară a UE. Vom continua să oferim finan­ţare şi consi­li­ere pentru companiile locale de succes, bănci şi pro­iectele de infrastructură, sprijinind în acelaşi timp autorităţile în creearea de politici care să ajute ţara să evolueze către o economie de piaţă du­rabilă, accelerând astfel convergenţa veni­tu­rilor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO