Bănci și Asigurări

România mai vrea cel puţin 500 mil. dolari de pe Wall Street

România mai vrea cel puţin 500 mil. dolari de pe Wall Street

Autor: Claudia Medrega, Ciprian Botea

29.02.2012, 00:03 28

Ministerul de Finanţe a redeschis ieri emisiunea de obligaţiuni în dolari cu scadenţa la zece ani, emise pe piaţa americană la sfârşitul lunii ianuarie, şi speră să plătească un randament mai mic după intrarea spectaculoasă pe care România şi-a făcut-o pe Wall Street.

Finanţele au anunţat un randament indicativ de 6,5% pe an şi vizează o sumă între 500 mil. dolari şi un miliard de dolari. La emisiunea din ianuarie fuseseră emise titluri cu o valoare cumulată de 1,5 miliarde de dolari, la un randament total de 6,87% pe an. "Am redeschis emisiunea pentru că există cerere pentru bondurile româneşi. Investitorii voiau expunere pe România şi am decis să profităm de oportunitate pentru a ne finanţa la un cost mai scăzut", a declarat ministrul de finanţe Bogdan Drăgoi.

Cererea din partea investitorilor a depăşit la licitaţia de săptămâna trecută 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO