Bănci și Asigurări

Românii au cheltuit cu cardul în străinătate 225 de milioane de euro în T3

Autor: Marius Radu - Mediafax

18.11.2010, 23:38 23

Românii au efectuat în trimestrul al treilea plăţi lacomercianţii din străinătate cu carduri emise în ţară în valoare de966 de milioane de lei (circa 225 de milioane de euro), cea maimare sumă înregistrată până în prezent, potrivit datelor BNR.Valoarea tranzacţiilor la POS-urile din afara ţării este cu 25% maimare faţă de cea înregistrată în trimestrul anterior.

Pe de altă parte, suma tranzacţiilor la comercianţii din ţară,efectuate cu carduri emise în străinătate, a urcat la o valoarerecord, de 404 milioane de lei, cu 25% peste nivelul din trimestrulanterior. O altă creştere semnificativă au înregistrat tranzacţiilede retragere de numerar de la ATM-urile din ţară cu carduri emiseîn afara ţării. În perioada iulie-septembrie, au fost înregistrateretrageri de numerar în cuantum de 821 de milioane de lei, cu peste50% faţă de trimestrul anterior şi cu 9% faţă de aceeaşi perioadă aanului precedent.În perioada de vară, aceste valori sunt susţinuteşi de românii care muncesc în străinătate şi vin în vizită sauvacanţă în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO