Bănci și Asigurări

Românii au plătit cu 8% mai mult pe RCA în prima jumătate a anului. Pentru transportatori asigurarea s-a ieftinit cu 18%

Românii au plătit cu 8% mai mult pe RCA în prima...

Autor: Anelis Baciu

23.10.2017, 00:08 231

O persoană fizică a fost nevoită să scoată din buzunar în medie 538 lei pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) în prima jumătate a acestui an, adică cu 8% (41 lei), mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţi de Supraveghere Financiară (ASF).

În timp ce pentru persoanele fizice asigurarea s-a scumpit, pentru companii poliţa RCA a fost mai ieftină. În medie o companie a plătit 1.356 lei pentru RCA în prima parte a anului, adică cu aproximativ 18% (294 lei) mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.

În cea mai mare parte din primul semestru tarifele la RCA au fost îngheţate prin lege, iar de la finalul lunii mai au fost introduse tarifele de referinţă, care sunt în medie cu 13% mai mici decât cele îngheţate. Tarifele de referinţă sunt valabile până la jumătatea lunii noiembrie, moment în care ASF va veni cu noi tarife de referinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO