Bănci și Asigurări

Românii au plătit cu cardul cumpărături de 8 miliarde de lei în primul trimestru

Românii au plătit cu cardul cumpărături de 8 miliarde...

Autor: Ciprian Botea

19.05.2015, 00:08 354

Grosul tranzacţiilor cu cardurile emise de băncile locale, adică 80% din total, este reprezentat în continuare de retragerile de la bancomate, în condiţiile în care reţeaua de terminale de plată instalate la comercianţi este în continuare subdimensionată.

Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au retras în perioada ianuarie-martie 32 miliarde de lei de la ban­co­mate din ţară şi străi­nătate, în timp ce plăţile la comercianţi cu cele 11 milioane de carduri active deţinute de români s-au ridicat la 7,8 miliarde de lei, respectiv o creştere de 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Plăţile la POS-uri reprezintă aproape 20% din operaţiunile cu carduri înregistrate în primul trimestru. Sumele retrase de la bancomat reprezintă în continuare grosul tranzacţiilor, chiar dacă în ultimii ani au consemnat un ritm de creştere inferior avansului plăţilor la comercianţi. Plăţile au crescut de 2,5 ori din 2008 încoace, iar retragerile de numerar au avansat cu 80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO