Bănci și Asigurări

Românii au plătit în două luni taxe locale de 6,6 milioane de lei pe internet, triplu faţă de 2013

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Claudia Medrega

26.03.2014, 00:00 137

Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite direct cu cardul pe internet s-a triplat în primele două luni din 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, la 6,6 mil. lei, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România. La sfârşitul anului trecut, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.

Taxele şi impozitele locale plătite cu cardul pe internet în perioada ianuarie-februarie 2014 reprezintă două treimi din valoarea totală a tranzacţiilor înregistrate în 2013. „Considerăm că este necesar ca autorităţile să permită, prin modificarea legislaţiei secundare, folosirea unor modalităţi simple şi rapide de distribuţie către populaţie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o creştere semnificativă a nivelului de utilizare a acestei platforme“, susţine Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia în cadrul Visa Europe.

Până la sfârşitul lunii martie vor rămâne deschise zilnic mai multe locaţii speciale din centre comerciale şi sucursale bancare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Târgu-Mureş şi Iaşi. Plata taxelor locale se poate face cu orice tip de card bancar. În baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO