Bănci și Asigurări

Românii care au probleme cu plata ratelor la bănci din cauza crizei coronavirus pot să le amâne până la 9 luni. Guvernul a aprobat ieri amânarea ratelor bancare

Românii care au probleme cu plata ratelor la bănci din...

Autor: Claudia Medrega

27.03.2020, 00:05 2310

Persoanele fizice şi firmele ale căror venituri sunt afectate direct sau indirect de situaţia gravă generată de pandemia de corona­virus (COVID-19) vor putea să be­neficieze de facilitatea de suspendare a ra­te­lor la credite pe o perioadă de până la 9 luni, dobânda urmând să se capitalizeze la soldul creditului, conform proiectului de ordonanţă care a fost discutat ieri de Guvern.

Noile reguli vor putea să se aplice pentru debitorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi mici şi mijlocii, urmând să fie vizate şi instituţii financiare nebancare.

Această facilitate de amânare a ratelor poate fi acordată doar pentru creditele care nu înregistrează restanţe la data instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO