Bănci și Asigurări

Romstal Leasing tinteste o crestere cu 30%, la 275 mil. euro

29.01.2008, 19:26 17

Romstal Leasing, o companie controlata de belgienii de la KBC Lease, si-a planificat sa acorde in acest an finantari de 275 de milioane de euro, in cadrul a 7.500 de contracte.
Comparativ cu anul trecut, finantarile ar trebui sa urce cu 30%. Cota de piata ar urma astfel sa ajunga la 4,6%, fata de un nivel estimat la 4,2%, in decembrie trecut.
In 2007, Romstal Leasing a acordat finantari de 211 milioane de euro, cu 49% mai mult decat realizase in anul precedent. Reprezentantii companiei afirma ca au reusit o dinamica mai buna decat a pietei, estimand o crestere medie la nivelul sectorului de 32%.
"Am atins aceasta crestere ridicata anul trecut, pe de o parte, datorita extinderii retelei tritoriale pana la un numar de 32 de puncte de lucru, iar pe de alta parte, datorita imbunatatirii conditiilor de finantare pentru cele mai importante categorii din produsele noastre", a spus Ionut Chirica, directorul de marketing al Romstal Leasing.
Compania a incheiat anul trecut 5.850 de contracte de finantare.
La sfarsitul anului trecut, 40% din portofoliul companiei era reprezentat de finantari pentru autoturisme, in timp ce vehiculele comerciale au generat 44% din afaceri. Finantarile pentru echipamente au reprezentat 9% din finantari, in timp ce imobilele au adus inca 6%.
"Cea mai importanta crestere a inregistrat-o segmentul echipamentelor, care si-a dublat ponderea fata de anul 2006", subliniaza reprezentantii companiei.
Si leasingul imobiliar a inregistrat o crestere importanta, cu 70%, finantarile acordate anul trecut totalizand 16 milioane de euro, in cadrul a 69 de contracte.
Pentru 2008, Romstal vizeaza cresterea ponderii finantarilor pentru echipamente si imobile pana la o cota de 20% din afaceri, fata de 15%, cat a fost anul trecut.
KBC Lease, divizia de leasing a grupului belgian KBC, a achizitionat Romstal Leasing in 2006, platind 70 de milioane de euro pentru pachetul integral de actiuni al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO