Bănci și Asigurări

Ruşii, greu de clinitit: Milionariii ţării îşi ţin 26% din activele lor în cash şi preferă dolarii americani

Ruşii, greu de clinitit: Milionariii ţării îşi ţin...

Autor: Alex Ciutacu

05.04.2019, 11:18 508

Cash-ul este rege incontestabil în portofoliile milionarilor ruşi, potrivit Bloomberg.

La trei decenii după colapsul comunismului, sunt cel puţin 163.176 de milionari în ţară, potrivit datelor Knight Frank.

Din activele combinate ale acestora, 26% sunt în cash – fiind cel mai înalt nivel de cash în active din lume. Este un nivel mai mult decât dublu decât cel înregistrat în Europa şi aproape de trei ori mai mare faţă de cel din SUA.

Astfel, după Rusia, Africa este pe locul doi, cu 24%, Asia pe locul trei cu 18%, urmate de Australia şi America Latină cu 18%, respectiv 16%.

Spiritul conservator al ruşilor se menţine încă din istorie. Tranziţia dificilă a ţării către capitalism a fost urmată de o mai multe serii de deprecieri ale rublei ruseşti, cea mai recentă fiind în 2014. Există foarte puţină încredere în stat sau în produsele financiare vândute de bănci şi există un sentiment general conform căruia oamenii se aşteaptă ca o nouă criză să înceapă oricând, spune Olga Raykes, cofondatoare a firmei Confideri.

„Mereu ai nevoie de bani cash ca să poţi trăi un stil de viaţă decent sau pentru a injecta capital pentru a salva un business”, adaugă ea.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO