Bănci și Asigurări

S-a terminat era profiturilor record pentru sistemul bancar: Profiturile JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, au scăzut cu 69% în T1, la 2,87 miliarde dolari

sursa foto: Profimedia

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2020, 15:29 650

Profiturile JPMorgan Chase au scăzut cu 69% în primul trimestru din 2020, întrucât cea mai mare bancă americană şi-a constituit provizioane masive pentru a preîntâmpina potenţialele pierderi generate de creditele acordate clienţilor afectaţi de criza COVID-19, potrivit FT.

Banca a raportat un profit net de 2,87 miliarde dolari pentru primele trei luni ale anului, în scădere faţă de 9,18 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Câştigul per acţiune (EPS) s-a situat la 0,78 dolari per acţiune, mult sub estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg – de 1,76 dolari per acţiune.

Ratarea estimărilor a fost impulsionată de o creştere a provizioanelor cu 6,79 miliarde dolari, pe care CEO-ul Jamie Dimon a atribuit-o „probabilităţii unei recesiuni destul de severe”.

Per total, banca a constituit provizioane de 8,29 miliarde dolari pentru primul triestri din 2020.

Cu toate acestea, Dimon spune că banca „a evoluat bine în ceea ce s-a dovedit a fi un mediu foarte dur şi unic – majorând depozitele pe toate liniile de business şi furnizând împrumuturi, prin extinderea liniilor de creditare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO