Bănci și Asigurări

S-a decis. Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unui portofoliu de creanţe al BRD Finance IFN de către grupul Otto prin EOS Credit Funding DAC şi EOS Finance IFN. După 20 de ani în România, BRD Finance îşi va înceta activitatea

S-a decis. Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea...

Autor: Claudia Medrega

09.07.2024, 00:05 113

♦ ZF a scris în luna mai 2024 despre exitul din piaţa românească a BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, după două decenii de activitate ♦ BRD Finance, controlată în proporţie de 49% de BRD-SocGen şi 51% de SG Financial Services Holding, este prezentă în România din aprilie 2004, timp în care şi-a desfăşurat activitatea de creditare prin credite pentru achiziţii de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC şi EOS Finance IFN S.A., intenţionează să preia un portofoliu de creanţe performante şi neperformante de la BRD Finance IFN S.A..

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal“, potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Concurenţei.

Portofoliul de creanţe cuprinde toate creanţele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienţii săi.

ZF a scris în luna mai 2024 despre exitul BRD Finance din piaţa românească. BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a patra cea mai mare bancă din România după active, urmează să iasă din peisajul financiar autohton după două decenii de activitate, după ce va finaliza vânzarea întregului portofoliul de credite.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro