Bănci și Asigurări

SAI Patria Asset Management va fi noul administrator al fondului deschis de investiţii ETF BET Tradeville

SAI Patria Asset Management va fi noul administrator al...

Autor: Roxana Rosu

25.03.2021, 16:50 389

SAI Patria Asset Management urmeaza sa inlocuiasca SAI Tradeville Asset Management ca societate de administrare a fondului deschis de investitii ETF BET Tradeville.

Operatiunea de preluare a administrarii a fost avizata de ASF, SAI Tradeville Asset Management publicand pe 22 martie o nota de informare a investitorilor pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Strategia de investitii, structura si caracteristicile fondului nu se modifica in urma acestei tranzactii.

SSIF TradeVille va continua sa fie market maker si participant autorizat pentru fond.

Ulterior finalizarii preluarii, denumirea fondului se va modifica in ETF BET Patria-Tradeville.

“Fondul ETF BET Tradeville este un instrument modern si necesar investitorilor in actiunile romanesti. Ne bucuram ca avem oportunitatea sa dezvoltam si sa crestem acest fond alaturi de SSIF Tradeville, in beneficiul publicului investitor” , a declarat Razvan Pasol, Director General, SAI Patria Asset Management .

De asemenea, la momentul preluarii de catre SAI Patria Asset Management, Depozitarul fondului, comisionul de administrare precum si comisioanele de emisiune/rascumparare aferente ETF BET Patria-Tradeville vor ramane neschimbate.

In data de 7 aprilie (reprezentand termenul legal de 15 zile calendaristice de la publicarea notei de informare a investitorilor), emisiunea si rascumpararea unitatilor de fond ETF BET Tradeville vor fi suspendate pentru o scurta perioada de timp, conform reglementarilor aplicabile, in vederea efectuarii transferului complet al activelor si documentelor fondului catre SAI Patria Asset Management.

Perioada de suspendare se va incheia in momentul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara autorizeaza modificarile determinate de schimbarea administratorului in documentele fondului.

“Salutam preluarea ETF BET Tradeville de catre noul administrator SAI Patria Asset Management. Suntem convinsi ca in acest fel dezvoltarea primului si singurului ETF listat la Bursa de Valori Bucuresti va fi accelerata, in beneficiul investitorilor locali si al intregii piete de capital.”, spune Mihai Nichisoiu, Director General, SAI Tradeville Asset Management

Listat la Bursa de Valori Bucuresti, Tradeville a debutat pe piata de capital in data de 29 august 2012 la pretul de 5 lei/unitate. In prezent, ETF BET Tradeville se tranzactioneaza la bursa in jurul valorii de 14,6 lei/actiune.

In perioada care a trecut de la listare, ETF BET Tradeville a inregistrat un randament total de aproape 200%, echivalent unui randament mediu anual compus de peste 13%.

SAI Patria Asset Management este o societate de administrare a investitiilor parte a grupului Patria Bank. Compania administreaza o gama de fonduri deschise de investitii cu profile variate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO