Bănci și Asigurări

Salariul mediu a depăşit pragul de 3.000 de lei net în luna martie, în premieră. „Piaţa muncii se transformă: salariile cresc, şomajul e mic, iar industriile care făceau angajări masive recrutează mai puţin“

Florin Godean, country manager, Adecco România & Ungaria

Se remarcă o transformare a pieţei muncii: salariile cresc, şomajul rămâne mic, industriile consumatoare de forţă de muncă devin din ce în ce mai moderate în ceea ce priveşte planurile de angajare. Pe de altă parte, există o efervescenţă în zona de recrutare de angajaţi pentru birouri, unde avem din ce în ce mai multe cereri.

Florin Godean, country manager, Adecco România & Ungaria Se remarcă o transformare a pieţei muncii: salariile cresc, şomajul rămâne mic, industriile consumatoare de forţă de muncă devin din ce în ce mai moderate în ceea ce priveşte planurile de angajare. Pe de altă parte, există o efervescenţă în zona de recrutare de angajaţi pentru birouri, unde avem din ce în ce mai multe cereri.

Autor: Adelina Mihai

18.05.2019, 16:03 5264

♦ Salariul mediu pe economie a depăşit valoarea de 3.000 de lei net pe lună pentru prima dată ♦ În 10 sectoare, salariul mediu al angajaţilor depăşeşte echivalentul a 1.000 de euro net pe lună ♦ Programatorii sunt cel mai bine plătiţi salariaţi din România, cu un salariu mediu de aproape 7.500 de lei net pe lună ♦ Angajaţii din hoteluri şi restaurante au cele mai mici salarii, cu o medie de 1.752 de lei net pe lună.

Salariul mediu la nivel naţional a ajuns la valoarea de 3.075 de lei net în luna martie 2019, în creş­tere cu 14% faţă de perioada si­milară din 2018, arată datele pu­blicate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO