Bănci și Asigurări

Sapte fosti directori din grupul BCR si-au facut firma de intermediere financiara

29.04.2008, 22:28 454

Sapte fosti directori ai grupului BCR au infiintat o companie de intermediere financiara, care detine trei brokeri: de asigurari, de credite si leasing, respectiv de pensii private, investitia initiala fiind de 500.000 de euro.
Actionarul majoritar este Mihai Neagu, fost director de sucursala in perioada 2005-2007 la BCR Asigurari, care detine un pachet de 50%.
Ceilalti sase actionari sunt Cristian Popescu (23%), fost sef serviciu asigurari in cadrul BCR, Radu Varzaru (23%), fost director de sucursala in cadrul BCR Asigurari, Cristian Pitigoi (1%), fost director de sucursala in cadrul BCR Leasing, Laura Nicolescu (1%), fost director de sucursala la BCR, Ionut Nidelcu (1%) si Ionut Pascal (1%), fosti directori de sucursala in cadrul BCR Asigurari.
Directorul general al brokerului de asigurari este Radu Varzaru, al celui de credite si leasing - Emil Popescu, fost sef serviciu intermediere in cadul BCR, iar seful brokerului de pensii private, care va activa atat pe segmentul pensiilor obligatorii, cat si al celor facultative, este Cristian Popescu. "Compania a fost infiintata in septembrie anul trecut, dar si-a inceput activitatea in luna februarie. In aproape trei luni avem deja 10.500 de clienti pe asigurari, unde am intermediat prime de 1,35 milioane de euro, si 200 de clienti pe credite si leasing, finantarile intermediate fiind de 2,4 milioane de euro. Pe pensii private vom activa din vara, inca lucram la strategie si cream echipa", a declarat Mihai Neagu, presedintele si directorul executiv al companiei, intr-un interviu acordat ZF.
Vicepresedintele Assess Finance este Mihaela Forgaciu, care a fost director de resurse umane la Radisson SAS, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, si la Banca Romaneasca.
Pana la sfarsitul acestui an, Assess Finance si-a propus sa intermedieze contracte de asigurari in valoare de 15 milioane de euro si credite si finantari in leasing de 25 de milioane de euro.
In vizorul companiei sunt atat clientii persoane fizice, cat si companiile, in special intreprinderile mici si mijlocii.
In prezent, Assess Finance are 38 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca la 90 pana la sfarsitul anului. "Anul acesta vrem sa ne consolidam prezenta in Bucuresti, iar din 2009 ne vom extinde si in tara cu zece sucursale", a mai spus Neagu. Assess se afla acum in discutii avansate pentru achizitia unui teren in nordul Capitalei, pe care isi va construi o cladire de birouri anul viitor, dupa ce va contracta un credit pentru acest scop. De asemenea, Assess va aloca in acest an circa 400.000 de euro pentru o campanie de promovare si si-a propus sa urce printre primii cinci brokeri de pe piata.
Mihai Neagu spune ca actionarii se gandesc la un exit din afacere dupa dezvoltarea acesteia.
"Luam in calcul posibilitatea vanzarii, dar nu vor vinde toti actionarii. Se va vinde doar o parte din companie unui fond de investitii sau unei companii care are know-how in acest domeniu, probabil peste vreo cinci ani", afirma presedintele Assess.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO