Bănci și Asigurări

Românii cu restanţe la plata ratelor bancare sunt din ce în ce mai puţini: într-o lună au dispărut peste 55.000 de persoane de pe lista datornicilor

Românii cu restanţe la plata ratelor bancare sunt din...
12.11.2016, 12:45 1286
Numărul persoanelor fizice  cu restanţe mai mari de 30 de zile la plata ratelor bancare a ajuns la minimul ultimilor ani, în condiţiile în care doar în luna septembrie peste 55.000 de persoane au fost şterse de pe lista neagră a băncilor.
 
Astfel, circa 695.000 de români figurau la finalul lunii septembrie cu întârzieri la plata ratelor, potrivit datelor de la Biroul de Credit publicate de BNR. Un nivel similar al numărului de restanţieri a mai fost consemnat la finalul anului 2013.
 
Scăderea numărului de restanţieri este un semnal bun pentru bănci, însă diminuarea spectaculoasă din luna septembrie ar putea fi rezultatul vânzărilor de credite neperformante şi nu neapărat un semnal al îmbunătăţirii comportamen­tului de plată al debitorilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO