Bănci și Asigurări

Schimbare în boardul Erste: Şeful Erste Bank Austria, Peter Bosek, renunţă la funcţie, după 13 ani în cadrul grupului bancar, şi va prelua conducerea Luminor Bank din Ţările Baltice

Schimbare în boardul Erste: Şeful Erste Bank Austria,...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2020, 12:10 251

Şeful Erste Bank Austria, Peter Bosek, a anunţat intenţia de a demisiona din funcţie, după 13 ani în cadrul grupului bancar, urmând să preia conducerea Luminor Bank din Ţările Baltice.

Peter Bosek va rămâne în funcţie până la finele anului, colaborând cu restul echipei de management pentru a asigura o tranziţie uşoară.
Erste nu a anunţat deocamdată cine va prelua conducerea băncii.

”Împreună cu echipa de management, Peter a făcut din Erste Bank cea mai puternică bancă din Austria. Prezenţa lui în boardul Erste Group a avut un rol esenţial în consolidarrea prezenţei în Europa Centrală şi de Est şi în succesul platformei de digital banking, George”, a spus Friedrich Roedler, preşedintele consiliului de supraveghere al grupului.

La rândul lui, Peter Bosek, a spus că ”Erste Group a fost casa mea pentru un sfert de secol şi sunt mândru de rolul pe care l-am avut în transformarea Erste în cea mai important bancă din regiune. Am ajutat la navigarea ei prin perioade de creştere explozivă şi etape marcate de schimbări importante, dar ştiu că las Erste ca o bancă bine poziţionată pentru a asigura clienţilor cele mai bune servicii”.

Luminor Bank a fost înfiinţată în 2017, la Tallin, Estonia, şi are sucursale în Letonia şi Lituania, fiind a treia cea mai mare bancă din zona baltică.

”Cred că este momentul bun pentru mine să accept o nouă provocare în carieră. Într-o perioadă în care industria bancară trece pe transformări importante, sunt nerăbdător să contribui cu experienţa mea la un nou model de business”, a mai spus Peter Bosek.

Luminor Bank a fost deţinută initial de grupurile Nordea şi DNB, dar în 2018 un pachet de 60% din acţiuni a fost vândut către un consorţiu condus de Blackstone Group. Grupul a semnat ulterior un acord cu Nordea pentru achiziţia integral a băncii. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO