Bănci și Asigurări

Schimbare în topul băncilor: Intesa Sanpaolo urcă pe locul 11 în România, cu o cotă de piaţă de 2%

Schimbare în topul băncilor: Intesa Sanpaolo urcă pe...

Autor: Dan Straut, Mediafax

04.06.2018, 12:57 2479

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a anunţat luni finalizarea transferului activelor pasive, a clienţilor şi angajaţilor de la Intesa Sanpaolo SPA Torino sucursala Bucureşti.

„În urma transferului, Intesa Sanpaolo a ajuns la un volum al activelor de 8,83 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de aproximativ 2%, devenind a 11-a cea mai mare bancă din România”, arată un comunicat al băncii.

„Ca urmare a finalizării transferului, activitatea Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucureşti încetează, iar serviciile şi produsele bancare vor fi oferite în continuare doar de către Intesa Sanpaolo Bank România”, se mai arată în comunicat.

Cu 12 milioane de clienţi şi 4.600 de sucursale, Intesa Sanpaolo este a doua cea mai mare bancă din Italia şi totodată unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. Banca mai are alte 1.100 de sucursale în Europa Centrală şi de Est, precum şi 7,7 milioane de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO